// Camera's met body

Met alleen een camerabody kun je niet fotograferen. Je hebt een lens nodig. In de camera zit een chip die het licht opvangt. Nikon verkoopt camera's met een DX en FX chipsets. Eenmaal een keus gemaakt voor een merk is het kostbaar om te wisselen. Klik hieronder voor informatie over de door mij gebruikte bodies.

» Camera's// Objectief over lenzen 

Een objectief, ook lens genoemd, kies je afhankelijk van je camera lensvatting. Cameramerken zoals Sony, Canon, Fujifilm, Sigma en Nikon hebben een eigen vatting. Veel fabrikanten maken alleen lenzen voor hun eigen bodies. Andere camerafabrikanten, zoals Sigma, maken lenzen voor meerdere cameramerken.

» Lenzen// Zoek het licht

Studioflitsers hebben veel lichtopbrengst. De duurdere high-speed sync flitsers kunnen bij hele korte sluitertijden het onderwerp, in zijn actie, bevriezen. Je kunt ook kiezen voor continulicht. Die lampen geven exact weer hoe licht en schaduwen de foto veranderen. Kies vooral voor gekoelde lampen of LED-licht.

.» Licht// Opmerkingen of vragen

Fotografie is het verleden vastleggen. Het is een vorm van  herbeleven. Het beeld kan informeren maar ook manipuleren. Het is een vorm van communicatie ook voor die mensen die niet door het leven gaan als taaltovenaar. Voor meer vragen over fotografie of over deze website stuur me een bericht per mail.

» Contact
 
 
 
E-mailen
Bellen
Map
Info